Ο διαρκώς αυξανόμενος πλούτος της εσπεραντικής λογοτεχνίας παρουσιάζεται κατά καιρούς σε ειδικές εσπεραντικές εκθέσεις βιβλίου, τοπικού, περιφερειακού, εθνικού ή και διεθνούς επιπέδου, αλλά και πολλές μεγάλες εκθέσεις βιβλίου, ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Η σημαντικότερη και πλέον πλούσια εσπεραντική έκθεση βιβλίου είναι αυτή που διοργανώνεται, από το 2011 και κάθε χρόνο, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Εσπεραντικού Συνεδρίου.

Στην πρώτη τέτοια έκθεση, που διοργανώθηκε το 2011, στη διάρκεια του 96ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Εσπεράντο, που έγινε στην Κοπεγχάγη, συμμετείχαν 70 εκδοτικοί οίκοι και Σύνδεσμοι, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός Εσπε-ραντικός Σύνδεσμος, με τους Κώστα Κυριάκο και Γιώργο Παπούλια, που παρουσίασαν παλιό και σύγχρονο, εκδοτικό υλικό που εντυπωσίασε τους επισκέπτες, κυρίως με τις πρόσφατες τότε εκδόσεις των σημαντικών έργων "Ιστορία του Ηροδότου", "Απολογία του Σωκράτους", "Κρίτων", "Φαίδων" του Πλάτωνα, σε μετάφραση του Σπύρου Σαραφιάν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων αυτών συνεδρίων, ο Παγκόσμιος Εσπεραντικός Σύλλογος (Universala Esperanto-Asocio, UEA), εκθέτει παλιές και νέες εκδόσεις βιβλίων, που η Υπηρεσία Βιβλίου του (Libroservo) πουλάει σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.  

 

Χρησιμοποιούμε κούκις/ Ni uzas kuketojn
Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κούκις. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο μας, συμφωνείτε με τη χρήση των κούκις.
Por provizi al vi la plej bonan interretan sperton, ĉi tiu retejo uzas kuketojn. Uzante nian retejon, vi konsentas pri la uzo de kuketoj.